Isolatie Noordeinde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Noordeinde? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals de spouw isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Noordeinde. We zoomen in op thema’s als het dak isoleren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-noordeinde-8079

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Houdt geluid tegen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref jij de meest populaire manieren om een woning in Noordeinde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordeinde is interessant (vanaf ongeveer € 920 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Noordeinde kost doorgaans €5800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1170. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van zo’n €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er nog een aantal rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noordeinde (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Noordeinde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar. Hierna berekenen we de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Noordeinde. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€885
(€5600)
€1220
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€190
(€2450)
€325
(€3550)
Spouwmuur€350
(€1750)
€490
(€2225)
€790
(€3050)
HR++ glas€240
(€1850)
€305
(€3750)
€445
(€4425)
isolatie noordeinde 8079

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Noordeinde?

Waarom mijn woning in Noordeinde isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, dat betekent een winst van 270, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldebroek

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Noordeinde een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oldebroek.nl voor de status in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldebroek
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Noordeinde. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Noordeinde wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Noordeinde voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Noordeinde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen