Isolatie Wezep

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wezep? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Wezep. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wezep-8091

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Voor elk budget
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de meest toegepaste methodes om je woning in Wezep te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wezep is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 930 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wezep kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Je profiteert van zo’n €910, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er verscheidene aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst vermelden we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Wezep (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Wezep isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Wezep. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€595
(€4650)
€1130
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€230
(€2100)
€375
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1125)
€440
(€2575)
€820
(€3375)
HR++ glas€240
(€1875)
€315
(€3975)
€425
(€4675)
isolatie wezep 8091

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wezep?

Waarom mijn woning in Wezep isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website check je een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Hornbach, Karwei, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldebroek

Dankzij subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de offerte kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wezep een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oldebroek.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldebroek
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wezep. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Wezep wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Wezep voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Wezep. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen