Isolatie t Loo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in t Loo? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals de bodem isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie t Loo. We staan stil bij items als isolatie van de spouw en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-t-loo-8095

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de populairste methodes om een woning in t Loo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in t Loo kan zeer goedkoop beginnend bij € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1675 en het rendement ligt op zo’n €260 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in t Loo kost zo’n €5000. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Je profiteert van circa €940 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog meer alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in t Loo (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Woning t Loo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in t Loo. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€775
(€7100)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€240
(€2600)
€395
(€3600)
Spouwmuur€375
(€950)
€490
(€1950)
€915
(€3175)
HR++ glas€220
(€1975)
€295
(€3200)
€440
(€5025)
isolatie t-loo 8095

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in t Loo?

Waarom mijn woning in t Loo isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hubo, Formido, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldebroek

Via subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in t Loo een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oldebroek.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldebroek
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in t Loo. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan t Loo wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in t Loo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in t Loo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen