Isolatie Oosterwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oosterwolde? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als bijv. de vloer isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Oosterwolde. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oosterwolde-8097

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Snel te plaatsen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de meest populaire onderdelen om jullie woning in Oosterwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oosterwolde is goedkoop beginnend bij € 840 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de winst ligt rond de €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oosterwolde kost zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Je profiteert van zo’n €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oosterwolde (maart 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Oosterwolde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 p/jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterwolde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€675
(€6850)
€930
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€260
(€2600)
€305
(€3500)
Spouwmuur€235
(€1075)
€740
(€2675)
€785
(€3325)
HR++ glas€215
(€2925)
€290
(€4150)
€355
(€4600)
isolatie oosterwolde 8097

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oosterwolde?

Waarom mijn woning in Oosterwolde isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en besparen tot €295 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldebroek

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Oosterwolde een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oldebroek.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldebroek
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Oosterwolde. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Oosterwolde wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosterwolde voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Oosterwolde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen