Isolatie Hattemerbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hattemerbroek? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Hattemerbroek. Je komt meer te weten over zaken als isolatie binnenkant gevel en glaswol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hattemerbroek-8094

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8094
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek je de populairste toepassingen om een woning in Hattemerbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hattemerbroek is goed te betalen (vanaf zo’n € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1675 en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hattemerbroek kost plusminus €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €990. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Dit levert op plusminus €970 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er verschillende rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hattemerbroek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Hattemerbroek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hattemerbroek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4000)
€615
(€6100)
€970
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€220
(€1900)
€385
(€3200)
Spouwmuur€320
(€1350)
€420
(€2200)
€855
(€3500)
HR++ glas€190
(€2425)
€290
(€3675)
€420
(€5225)
isolatie hattemerbroek 8094

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hattemerbroek?

Waarom mijn woning in Hattemerbroek isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en besparen tot €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oldebroek

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Hattemerbroek een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oldebroek.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oldebroek
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hattemerbroek. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Hattemerbroek wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Hattemerbroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Hattemerbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen