Isolatie Kortgene

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kortgene? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals isolatie van de garage en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Kortgene. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtwering en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kortgene-4484

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder storende geluiden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Kortgene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kortgene is goed te betalen (al vanaf € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en het rendement ligt op zo’n €260, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kortgene kost om en nabij de €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is om en nabij €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kortgene (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Kortgene isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kortgene. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€745
(€6900)
€1220
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€205
(€1650)
€365
(€3550)
Spouwmuur€245
(€900)
€680
(€2225)
€825
(€3125)
HR++ glas€235
(€1950)
€270
(€4275)
€410
(€4725)
isolatie kortgene 4484

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Kortgene?

Waarom mijn woning in Kortgene isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat levert gemiddeld op €220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noord-Beveland

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Kortgene extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noord-beveland.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Noord-Beveland
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kortgene. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Kortgene wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kortgene voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Kortgene. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen