Isolatie Geersdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Geersdijk? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Geersdijk. Denk aan items als gevelisolatie en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-geersdijk-4494

 • Besparen op energienota
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Snel te plaatsen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Geersdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Geersdijk is goed te betalen (vanaf € 720 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1900 en het bespaart circa €265 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Geersdijk kost doorgaans €4600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is zo’n €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er diverse populaire vormen. Hierna beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Geersdijk (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Geersdijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Geersdijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3050)
€635
(€4800)
€1250
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€260
(€1600)
€300
(€2700)
Spouwmuur€360
(€1050)
€490
(€2400)
€800
(€3075)
HR++ glas€200
(€2800)
€300
(€3450)
€415
(€5275)
isolatie geersdijk 4494

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Geersdijk?

Waarom mijn woning in Geersdijk isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en dat levert gemiddeld op €235, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noord-Beveland

Via (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Geersdijk een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noord-beveland.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noord-Beveland
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Geersdijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Geersdijk wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Geersdijk voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Geersdijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen