Isolatie Colijnsplaat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Colijnsplaat? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering zoals vloerisolatie of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Colijnsplaat. We gaan aan de slag met items als de zolder isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-colijnsplaat-4486

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4486
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand lees jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Colijnsplaat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Colijnsplaat is voordeling (vanaf € 930 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en je bespaart al snel €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Colijnsplaat kost +/- €5250. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het rendement is om en nabij €780 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we verscheidene interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Colijnsplaat (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een bewuste maatschappij? Woning Colijnsplaat isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Colijnsplaat. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€615
(€4950)
€1100
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€220
(€2150)
€400
(€2800)
Spouwmuur€255
(€850)
€470
(€1900)
€905
(€3100)
HR++ glas€190
(€1875)
€275
(€3550)
€430
(€4825)
isolatie colijnsplaat 4486

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Colijnsplaat?

Waarom mijn woning in Colijnsplaat isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025, waarbij u een besparing realiseert van €275 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noord-Beveland

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Colijnsplaat een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noord-beveland.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Noord-Beveland
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Colijnsplaat. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Colijnsplaat wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Colijnsplaat voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Colijnsplaat. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen