Isolatie Wissenkerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wissenkerke? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Wissenkerke. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouwmuur en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wissenkerke-4491

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check je de populairste stappen om jouw woning in Wissenkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wissenkerke is financieel toegankelijk beginnend bij € 820 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €215 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1825 en de besparing loopt op tot €190 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wissenkerke kost +/- €5550. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11100. Daarmee bespaar je zo’n €870 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we allerlei populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wissenkerke (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Wissenkerke isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wissenkerke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€845
(€4750)
€1140
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€230
(€2500)
€355
(€2850)
Spouwmuur€285
(€1325)
€630
(€2325)
€930
(€3525)
HR++ glas€250
(€2250)
€305
(€3400)
€410
(€5400)
isolatie wissenkerke 4491

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Wissenkerke?

Waarom mijn woning in Wissenkerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noord-Beveland

Via subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Wissenkerke een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noord-beveland.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noord-Beveland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wissenkerke. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Wissenkerke wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wissenkerke voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Wissenkerke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen