Isolatie Kamperland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kamperland? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Kamperland. Bijvoorbeeld zaken als isolatie binnenkant gevel en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kamperland-4493

 • Een fors lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4493
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Kamperland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kamperland kan erg voordelig (vanaf zo’n € 710 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €1950 en de besparing loopt op tot €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kamperland kost plusminus €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. De winst is circa €790 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Kamperland (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Kamperland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De besparing komt neer op €1125 p/jaar. Onderstaand check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kamperland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3750)
€815
(€7450)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€170
(€2200)
€375
(€2800)
Spouwmuur€245
(€1725)
€460
(€2600)
€810
(€3300)
HR++ glas€220
(€2200)
€275
(€4050)
€395
(€4775)
isolatie kamperland 4493

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kamperland?

Waarom mijn woning in Kamperland isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Gamma, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noord-Beveland

Mede door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Kamperland een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noord-beveland.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noord-Beveland
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kamperland. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Kamperland wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kamperland voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Kamperland. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen