Isolatie Ochten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ochten? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de spouwmuur isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je bruikbare informatie over isolatie Ochten. We gaan aan de slag met topics als isolatie binnenkant gevel en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ochten-4051

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4051
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal je de meest populaire manieren om jouw woning in Ochten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ochten is aantrekkelijk beginnend bij € 870 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ochten kost gemiddeld €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je circa €930, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ochten (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere wereld? Woning Ochten isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ochten. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€575
(€4700)
€1200
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€170
(€2200)
€340
(€3100)
Spouwmuur€335
(€825)
€690
(€2450)
€935
(€3250)
HR++ glas€235
(€2775)
€335
(€3500)
€415
(€4950)
isolatie ochten 4051

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Ochten?

Waarom mijn woning in Ochten isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neder-Betuwe

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Ochten een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nederbetuwe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neder-Betuwe
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ochten. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Ochten wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Ochten voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ochten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen