Isolatie Echteld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Echteld? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. muren isoleren en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Echteld. Je komt meer te weten over topics als dakisolatie en subsidie Isolatie februari 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-echteld-4054

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4054
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Echteld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Echteld is goedkoop (vanaf ongeveer € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je bespaart al snel €250 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Echteld kost om en nabij de €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Je profiteert van om en nabij €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we meerdere interessante opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Echteld (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een bewuste gemeenschap? Woning Echteld isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Echteld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€575
(€7450)
€1190
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€225
(€1750)
€370
(€2750)
Spouwmuur€230
(€900)
€710
(€2175)
€790
(€3500)
HR++ glas€225
(€1900)
€330
(€3025)
€420
(€4625)
isolatie echteld 4054

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Echteld?

Waarom mijn woning in Echteld isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en dat bespaart tot €200 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neder-Betuwe

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Echteld een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.nederbetuwe.nl voor opties in februari 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neder-Betuwe
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Echteld. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Echteld wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Echteld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Echteld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen