Isolatie Kesteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kesteren? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. HR++ glas of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Kesteren. We gaan aan de slag met topics als HR++ glas en subsidie Isolatie juli 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kesteren-4041

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna tref je de meest rendabele acties om een woning in Kesteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kesteren is voordeling (rond de € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €275 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1750 en de winst ligt rond de €245, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kesteren kost ongeveer €5800. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. De besparing loopt op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11300. Daarmee bespaar je pakweg €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog meer rendabele uitvoeringen. Hieronder praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kesteren (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een groenere wereld? Woning Kesteren isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kesteren. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€885
(€5100)
€1030
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€290
(€1850)
€400
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1475)
€460
(€2000)
€805
(€3350)
HR++ glas€195
(€2750)
€340
(€4125)
€425
(€5000)
isolatie kesteren 4041

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Kesteren?

Waarom mijn woning in Kesteren isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en dat bespaart tot €270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende klussen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neder-Betuwe

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Kesteren een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nederbetuwe.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neder-Betuwe
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kesteren. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Kesteren wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kesteren voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Kesteren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen