Isolatie IJzendoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in IJzendoorn? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie IJzendoorn. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ijzendoorn-4053

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk je de meest interessante stappen om een woning in IJzendoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in IJzendoorn kan zeer goedkoop (rond de € 980 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €280 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in IJzendoorn kost je zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De besparing loopt op tot €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Hiermee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in IJzendoorn (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een bewuste gemeenschap? Woning IJzendoorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in IJzendoorn. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€685
(€7500)
€1180
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€295
(€2250)
€325
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1075)
€710
(€2575)
€910
(€3400)
HR++ glas€205
(€2625)
€285
(€3475)
€420
(€4425)
isolatie ijzendoorn 4053

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in IJzendoorn?

Waarom mijn woning in IJzendoorn isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neder-Betuwe

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in IJzendoorn een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nederbetuwe.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neder-Betuwe
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in IJzendoorn. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan IJzendoorn wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in IJzendoorn voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in IJzendoorn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen