Isolatie Opheusden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Opheusden? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals dubbel glas en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Opheusden. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over plat dak isoleren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-opheusden-4043

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Beter energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Opheusden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Opheusden is voordeling (gemiddeld zo’n € 990 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1700 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Opheusden kost plusminus €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. De winst is pakweg €930 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Opheusden (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Opheusden isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De besparing komt neer op €1200 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Opheusden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€615
(€7000)
€1030
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€275
(€1550)
€320
(€2700)
Spouwmuur€220
(€725)
€460
(€2750)
€805
(€3325)
HR++ glas€195
(€2450)
€315
(€3225)
€430
(€5350)
isolatie opheusden 4043

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Opheusden?

Waarom mijn woning in Opheusden isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en besparen tot €335, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Neder-Betuwe

Door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Opheusden een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.nederbetuwe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neder-Betuwe
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Opheusden. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Opheusden wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Opheusden voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Opheusden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen