Isolatie Nuis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nuis? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals dubbel glas of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Nuis. We staan stil bij vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nuis-9364

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9364
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest toegepaste manieren om een woning in Nuis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nuis is goed te betalen (ongeveer € 930 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nuis kost om en nabij de €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Dit levert op ongeveer €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog een aantal rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Nuis (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning Nuis isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nuis. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€595
(€4600)
€1120
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€245
(€2450)
€320
(€2950)
Spouwmuur€320
(€1000)
€740
(€2700)
€835
(€3625)
HR++ glas€230
(€2750)
€320
(€4250)
€430
(€5400)
isolatie nuis 9364

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Nuis?

Waarom mijn woning in Nuis isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975 en dat bespaart tot €245 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nuis een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Marum
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nuis. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Nuis wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nuis voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Nuis. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen