Isolatie Lucaswolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lucaswolde? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Lucaswolde. Je leest uitvoerig over thema’s als isolerende kozijnen en deuren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-lucaswolde-9825

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Stiller in de woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9825
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Lucaswolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lucaswolde is voordeling (vanaf plusminus € 960 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lucaswolde kost gemiddeld €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Het voordeel is om en nabij €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lucaswolde (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Lucaswolde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Lucaswolde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€845
(€5650)
€1220
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€180
(€2500)
€375
(€3350)
Spouwmuur€285
(€1275)
€750
(€1900)
€815
(€3625)
HR++ glas€230
(€2325)
€325
(€4150)
€395
(€4425)
isolatie lucaswolde 9825

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Lucaswolde?

Waarom mijn woning in Lucaswolde isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, waarbij u een besparing realiseert van €295 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Praxis, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Lucaswolde een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Marum
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Lucaswolde. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Lucaswolde wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Lucaswolde voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lucaswolde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen