Isolatie Jonkersvaart

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Jonkersvaart? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als bijv. dakisolatie en isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Jonkersvaart. Bijvoorbeeld thema’s als isolerende kozijnen en deuren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-jonkersvaart-9366

 • Lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9366
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check jij de meest interessante acties om jouw woning in Jonkersvaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jonkersvaart is goedkoop (ongeveer € 970 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €230 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Jonkersvaart kost om en nabij de €5050. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Hiermee bespaar je grofweg €980, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere alternatieve oplossingen. Hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Jonkersvaart (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Jonkersvaart isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De besparing komt neer op €1450 op jaarbasis. Op deze website vind je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Jonkersvaart. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€625
(€5550)
€1040
(€8600)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€275
(€2450)
€385
(€3000)
Spouwmuur€350
(€1375)
€520
(€2525)
€785
(€3200)
HR++ glas€225
(€2850)
€310
(€3300)
€405
(€4525)
isolatie jonkersvaart 9366

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Jonkersvaart?

Waarom mijn woning in Jonkersvaart isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Jonkersvaart een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Marum
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Jonkersvaart. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Jonkersvaart wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Jonkersvaart voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Jonkersvaart. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen