Isolatie De Wilp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in De Wilp? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de bodem of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie De Wilp. We gaan aan de slag met topics als schuin dak isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-wilp-9367

 • Lagere stookkosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • U stoot minder CO2 uit
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9367
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de interessantste methodes om je woning in De Wilp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in De Wilp is goed te betalen beginnend bij € 790 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in De Wilp kost ongeveer €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11400. Dit levert op pakweg €980 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog enkele populaire mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Wilp (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een energiezuinige toekomst? Woning De Wilp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. De besparing komt neer op €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in De Wilp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€675
(€6550)
€1160
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€195
(€2400)
€385
(€2700)
Spouwmuur€375
(€1325)
€560
(€2050)
€820
(€3425)
HR++ glas€215
(€2225)
€295
(€3950)
€390
(€4650)
isolatie de-wilp 9367

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in De Wilp?

Waarom mijn woning in De Wilp isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en geeft een besparing van €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Mede door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in De Wilp een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Marum
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in De Wilp. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan De Wilp wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Wilp voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in De Wilp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen