Isolatie Boerakker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Boerakker? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering als bijv. de spouwmuur isoleren en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Boerakker. We gaan aan de slag met items als verwarmingsbuizen isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-boerakker-9362

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9362
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest interessante acties om je woning in Boerakker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boerakker is voordeling (vanaf plusminus € 980 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Boerakker kost zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Hiermee bespaar je plusminus €800 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verscheidene mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Boerakker (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een energiezuinige maatschappij? Woning Boerakker isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 p/jaar. Hieronder tref je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Boerakker. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€775
(€6700)
€1230
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€280
(€2400)
€340
(€3550)
Spouwmuur€225
(€1475)
€730
(€2175)
€840
(€3175)
HR++ glas€235
(€2775)
€315
(€3600)
€375
(€4950)
isolatie boerakker 9362

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Boerakker?

Waarom mijn woning in Boerakker isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Boerakker extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Marum
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Boerakker. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Boerakker wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Boerakker voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Boerakker. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen