Isolatie Niebert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Niebert? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Niebert. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtprofielen en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-niebert-9365

 • Elke maand besparen op energie
 • Weinig last meer van vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9365
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Niebert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Niebert is voordeling (vanaf zo’n € 830 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Niebert kost om en nabij de €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Het rendement is plusminus €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we verschillende interessante alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Niebert (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Niebert isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. De besparing komt neer op €1425 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Niebert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€785
(€7000)
€920
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€295
(€2650)
€345
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1175)
€630
(€2325)
€945
(€3275)
HR++ glas€225
(€2575)
€335
(€3225)
€450
(€5250)
isolatie niebert 9365

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Niebert?

Waarom mijn woning in Niebert isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Niebert een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Marum
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Niebert. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Niebert wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Niebert voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Niebert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen