Isolatie Joppe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Joppe? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals het dak isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Joppe. We staan stil bij thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-joppe-7215

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7215
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna tref jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Joppe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Joppe kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1700 en de besparing loopt op tot €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Joppe kost gemiddeld €5550. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Daarmee bespaar je ongeveer €880 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er verscheidene rendabele vormen. Hieronder beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Joppe (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een CO-2 reducerende wereld? Woning Joppe isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. De besparing komt neer op €1250 (jaarlijks). Hierna bekijk je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Joppe. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€685
(€5850)
€1170
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€180
(€2000)
€365
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1525)
€530
(€2550)
€820
(€3050)
HR++ glas€200
(€2200)
€335
(€3350)
€400
(€4625)
isolatie joppe 7215

Omliggende plaatsen:

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Joppe?

Waarom mijn woning in Joppe isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lochem

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Joppe een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Joppe. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Joppe wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Joppe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Joppe. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen