Isolatie Almen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Almen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de spouwmuur en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Almen. We staan stil bij thema’s als de zolder isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-almen-7218

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7218
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref jij de meest interessante onderdelen om een woning in Almen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Almen is goed te betalen (vanaf zo’n € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen liggen rond €1650 en je bespaart al snel €240 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Almen kost plusminus €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1000. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Hiermee bespaar je om en nabij €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er meerdere populaire oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Almen (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Almen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 p/jaar. Op deze pagina tref je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Almen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€885
(€6450)
€1170
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€175
(€1750)
€385
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1300)
€610
(€2250)
€925
(€3300)
HR++ glas€215
(€1925)
€265
(€3300)
€435
(€4550)
isolatie almen 7218

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Almen?

Waarom mijn woning in Almen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575 en besparen tot €275 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lochem

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Almen een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Almen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Almen wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Almen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Almen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen