Isolatie Kring van Dorth

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kring van Dorth? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Kring van Dorth. Bijvoorbeeld items als je dak isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kring-van-dorth-7216

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7216
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de interessantste manieren om een woning in Kring van Dorth te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kring van Dorth is betaalbaar (vanaf ongeveer € 870 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1600 en de besparing loopt op tot €205 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kring van Dorth kost zo’n €4900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. De winst is zo’n €750 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog enkele rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kring van Dorth (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Kring van Dorth isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 p/jaar. Hierna tref je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kring van Dorth. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€655
(€5500)
€1240
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€285
(€2350)
€360
(€3050)
Spouwmuur€300
(€1050)
€610
(€2275)
€905
(€3150)
HR++ glas€195
(€2250)
€330
(€3600)
€385
(€4475)
isolatie kring-van-dorth 7216

Plaatsen in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kring van Dorth?

Waarom mijn woning in Kring van Dorth isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lochem

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Kring van Dorth een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kring van Dorth. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan kom je met een isolatieplan Kring van Dorth wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Kring van Dorth voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Kring van Dorth. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename warme woning en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen