Isolatie Harfsen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Harfsen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de schuur of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Harfsen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-harfsen-7217

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7217
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Harfsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Harfsen is betaalbaar (ongeveer € 970 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Harfsen kost ongeveer €4450. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Je profiteert van ongeveer €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog enkele mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Harfsen (maart 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Harfsen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Harfsen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€725
(€7450)
€950
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€190
(€1850)
€300
(€2800)
Spouwmuur€320
(€1575)
€630
(€2600)
€835
(€3525)
HR++ glas€200
(€2300)
€280
(€4200)
€385
(€4825)
isolatie harfsen 7217

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Harfsen?

Waarom mijn woning in Harfsen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en dat bespaart tot €200 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo, Formido, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Lochem

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Harfsen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Harfsen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Harfsen wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Harfsen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Harfsen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen