Isolatie Eefde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Eefde? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering als isolatie van de spouwmuur en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Eefde. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raamfolie en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-eefde-7211

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina vind jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Eefde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eefde is goedkoop (gemiddeld zo’n € 750 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1875 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eefde kost plusminus €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1060. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Dit levert op om en nabij €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we verschillende populaire vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eefde (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Eefde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eefde. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€805
(€4550)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€285
(€1800)
€380
(€3150)
Spouwmuur€175
(€1700)
€700
(€2025)
€830
(€3200)
HR++ glas€235
(€2225)
€285
(€3350)
€385
(€4800)
isolatie eefde 7211

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Eefde?

Waarom mijn woning in Eefde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lochem

Via subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Eefde een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Eefde. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Eefde wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eefde voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Eefde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen