Isolatie Laren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Laren? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als bijv. vliering isoleren en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Laren. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van muren en de groene lening. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-laren-7245

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7245
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Laren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Laren is goed te betalen beginnend bij € 740 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €295 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €190 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Laren kost gemiddeld €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Hiermee bespaar je zo’n €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we meerdere interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Laren (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een duurzame gemeenschap? Woning Laren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Laren. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3800)
€685
(€6050)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€285
(€1750)
€360
(€2850)
Spouwmuur€305
(€925)
€630
(€2625)
€785
(€3025)
HR++ glas€205
(€2375)
€265
(€3025)
€445
(€4525)
isolatie laren 7245

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Laren?

Waarom mijn woning in Laren isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lochem

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Laren een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lochem.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Lochem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Laren. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Laren wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Laren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Laren. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen