Isolatie Vuren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vuren? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als dubbel glas of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Vuren. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de binnengevel en cellulose isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-vuren-4214

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Buitengeluid absorberen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele toepassingen om een woning in Vuren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vuren kan erg voordelig (rond de € 810 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €235 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vuren kost doorgaans €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je om en nabij €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Vuren (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige toekomst? Woning Vuren isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. Dat komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Vuren. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€825
(€5850)
€1000
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€190
(€1600)
€305
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1275)
€600
(€2600)
€840
(€3150)
HR++ glas€200
(€2900)
€315
(€3975)
€375
(€4500)
isolatie vuren 4214

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Vuren?

Waarom mijn woning in Vuren isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaal

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Vuren een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaal.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Lingewaal
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Vuren. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Vuren wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vuren voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vuren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren in een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen