Isolatie Spijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Spijk? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Spijk. Denk aan zaken als de garage isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-spijk-4212

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4212
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de interessantste manieren om een woning in Spijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Spijk is interessant (al vanaf € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Spijk kost je zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het rendement is al snel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Dit levert op circa €750 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Spijk (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Spijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Spijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3600)
€855
(€4800)
€1110
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€180
(€2000)
€335
(€2750)
Spouwmuur€200
(€1275)
€430
(€2575)
€885
(€3675)
HR++ glas€215
(€2275)
€325
(€3050)
€375
(€5000)
isolatie spijk 4212

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Spijk?

Waarom mijn woning in Spijk isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en besparen tot €225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaal

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Spijk een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaal.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaal
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Spijk. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Spijk wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Spijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Spijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen