Isolatie Heukelum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heukelum? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Heukelum. Je kunt denken aan topics als de buitengevel isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-heukelum-4161

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4161
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de interessantste onderdelen om jouw woning in Heukelum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heukelum kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 770 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1850 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Heukelum kost ongeveer €4850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Daarmee bespaar je grofweg €800 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere mogelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Heukelum (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Heukelum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat is dus al gauw €825 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Heukelum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€825
(€5050)
€1180
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€275
(€2300)
€305
(€3300)
Spouwmuur€190
(€1200)
€420
(€2675)
€950
(€3500)
HR++ glas€235
(€1900)
€330
(€3950)
€405
(€5225)
isolatie heukelum 4161

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Heukelum?

Waarom mijn woning in Heukelum isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en geeft een besparing van €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website tref je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaal

Mede door een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Heukelum extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaal
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Heukelum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Heukelum wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Heukelum voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Heukelum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen