Isolatie Asperen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Asperen? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals isolatie van de garage of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Asperen. We bespreken zaken als isolatie van de bodem en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-asperen-4147

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4147
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal jij de meest interessante manieren om je woning in Asperen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Asperen kan erg voordelig (al vanaf +/- € 810 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Asperen kost doorgaans €5300. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Hiermee bespaar je om en nabij €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Asperen (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Asperen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De besparing komt neer op €1300 (jaarlijks). Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Asperen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€705
(€7350)
€1080
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€255
(€1750)
€400
(€3350)
Spouwmuur€295
(€1200)
€470
(€2750)
€830
(€3200)
HR++ glas€230
(€2975)
€300
(€3825)
€410
(€4475)
isolatie asperen 4147

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Asperen?

Waarom mijn woning in Asperen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaal

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Asperen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaal.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaal
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Asperen. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Asperen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Asperen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Asperen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen