Isolatie Herwijnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Herwijnen? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Herwijnen. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van buitenmuren en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-herwijnen-4171

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4171
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Herwijnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Herwijnen kan zeer goedkoop (rond de € 780 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1650 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Herwijnen kost ongeveer €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op om en nabij €930, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verschillende interessante vormen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Herwijnen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Herwijnen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Herwijnen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€815
(€4500)
€990
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€245
(€1600)
€350
(€3550)
Spouwmuur€365
(€725)
€730
(€2075)
€925
(€3200)
HR++ glas€250
(€2000)
€260
(€3075)
€385
(€4575)
isolatie herwijnen 4171

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Herwijnen?

Waarom mijn woning in Herwijnen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaal

Via subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Herwijnen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaal.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaal
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Herwijnen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Herwijnen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Herwijnen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Herwijnen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen