Isolatie s-Heer Arendskerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in s-Heer Arendskerke? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als binnenmuren isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je diverse informatie over isolatie s-Heer Arendskerke. Je komt meer te weten over vraagstukken over schuin dak isoleren en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-s-heer-arendskerke-4458

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in s-Heer Arendskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in s-Heer Arendskerke is financieel toegankelijk (om en nabij de € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in s-Heer Arendskerke kost gemiddeld €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1070. De besparing loopt op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Je profiteert van pakweg €990 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we meerdere aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst praten we over de populairste vormen.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in s-Heer Arendskerke (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning s-Heer Arendskerke isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. De besparing komt neer op €975 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in s-Heer Arendskerke. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€645
(€5400)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€240
(€2100)
€390
(€2900)
Spouwmuur€355
(€900)
€630
(€1950)
€830
(€3475)
HR++ glas€200
(€2525)
€335
(€4250)
€375
(€4775)
isolatie s-heer-arendskerke 4458

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in s-Heer Arendskerke?

Waarom mijn woning in s-Heer Arendskerke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Goes

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in s-Heer Arendskerke een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goes.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goes
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in s-Heer Arendskerke. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan s-Heer Arendskerke wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in s-Heer Arendskerke voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in s-Heer Arendskerke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen