Isolatie s-Heer Hendrikskinderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in s-Heer Hendrikskinderen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals plat dak isoleren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over isolatie s-Heer Hendrikskinderen. We zoomen in op zaken als de gevel isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-s-heer-hendrikskinderen-4472

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook geluidsdicht
 • Beter energielabel

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de meest rendabele onderdelen om je woning in s-Heer Hendrikskinderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in s-Heer Hendrikskinderen is aantrekkelijk (om en nabij de € 850 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in s-Heer Hendrikskinderen kost +/- €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Daarmee bespaar je ong. €960 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er meerdere populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in s-Heer Hendrikskinderen (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning s-Heer Hendrikskinderen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op deze website vind je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in s-Heer Hendrikskinderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€675
(€6000)
€980
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€245
(€1650)
€305
(€2700)
Spouwmuur€175
(€800)
€640
(€2650)
€900
(€3225)
HR++ glas€220
(€1975)
€295
(€3675)
€365
(€5250)
isolatie s-heer-hendrikskinderen 4472

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in s-Heer Hendrikskinderen?

Waarom mijn woning in s-Heer Hendrikskinderen isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goes

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in s-Heer Hendrikskinderen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goes.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Goes
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in s-Heer Hendrikskinderen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan s-Heer Hendrikskinderen wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in s-Heer Hendrikskinderen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in s-Heer Hendrikskinderen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen