Isolatie Wolphaartsdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wolphaartsdijk? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als isolatie van platte dak of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Wolphaartsdijk. We bespreken onderwerpen als isolatie van muren en isolatieplan. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wolphaartsdijk-4470

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Brandbeschermend
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check je de meest toegepaste acties om je woning in Wolphaartsdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wolphaartsdijk kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 790 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wolphaartsdijk kost om en nabij de €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €960. Het rendement is al snel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is zo’n €980 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wolphaartsdijk (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Wolphaartsdijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wolphaartsdijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€695
(€4900)
€920
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€210
(€2650)
€390
(€2950)
Spouwmuur€220
(€1100)
€750
(€2550)
€910
(€3350)
HR++ glas€245
(€2325)
€275
(€3300)
€430
(€4600)
isolatie wolphaartsdijk 4470

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Wolphaartsdijk?

Waarom mijn woning in Wolphaartsdijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Goes

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Wolphaartsdijk extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goes.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goes
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wolphaartsdijk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Wolphaartsdijk wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wolphaartsdijk voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wolphaartsdijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen