Isolatie Wilhelminadorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wilhelminadorp? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Wilhelminadorp. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de spouwmuur en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wilhelminadorp-4475

 • Een flink lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje vind jij de meest populaire methodes om een woning in Wilhelminadorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wilhelminadorp is betaalbaar (vanaf plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €210 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1600 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wilhelminadorp kost om en nabij de €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11700. Je profiteert van ong. €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wilhelminadorp (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Woning Wilhelminadorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Wilhelminadorp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€755
(€6950)
€1100
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€290
(€1700)
€345
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1300)
€600
(€2225)
€790
(€3550)
HR++ glas€245
(€2425)
€340
(€4100)
€420
(€4975)
isolatie wilhelminadorp 4475

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wilhelminadorp?

Waarom mijn woning in Wilhelminadorp isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goes

Via een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Wilhelminadorp extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goes.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Goes
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wilhelminadorp. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Wilhelminadorp wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wilhelminadorp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Wilhelminadorp. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen