Isolatie Kattendijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kattendijke? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van buitenmuren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Kattendijke. We gaan aan de slag met topics als tussenwanden isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kattendijke-4474

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref jij de meest interessante acties om je woning in Kattendijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kattendijke is voordeling (gemiddeld zo’n € 980 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €275, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kattendijke kost plusminus €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Het voordeel is plusminus €940 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse mogelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kattendijke (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Woning Kattendijke isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Kattendijke. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€655
(€6250)
€930
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€255
(€2350)
€380
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1200)
€510
(€2750)
€845
(€3175)
HR++ glas€230
(€2250)
€265
(€3600)
€410
(€4850)
isolatie kattendijke 4474

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kattendijke?

Waarom mijn woning in Kattendijke isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, dat betekent een winst van 230 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goes

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Kattendijke een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.goes.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Goes
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kattendijke. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Kattendijke wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Kattendijke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Kattendijke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen