Isolatie Eersel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eersel? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Eersel. Bijvoorbeeld topics als isolatie buitenkant gevel en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eersel-5521

 • Lagere energienota
 • Aangenamer wonen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante manieren om een woning in Eersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eersel is aantrekkelijk (rond de € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1975 en je bespaart al snel €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eersel kost ongeveer €4800. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11200. Je profiteert van circa €850, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we verschillende interessante oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eersel (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Eersel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op deze website check je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eersel. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€825
(€5150)
€1230
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€205
(€2250)
€330
(€3300)
Spouwmuur€275
(€1600)
€720
(€2425)
€795
(€3550)
HR++ glas€250
(€2425)
€340
(€4175)
€390
(€4700)
isolatie eersel 5521

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Eersel?

Waarom mijn woning in Eersel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eersel

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Eersel een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eersel.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eersel
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Eersel. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Eersel wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Eersel voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Eersel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen