Isolatie Steensel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Steensel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Steensel. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en R-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-steensel-5524

 • Een flink lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind jij de meest interessante acties om je woning in Steensel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Steensel is goedkoop (plusminus € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1750 en de winst ligt rond de €230 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Steensel kost plusminus €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je grofweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verscheidene mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Steensel (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende samenleving? Woning Steensel isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 op jaarbasis. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Steensel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€635
(€7150)
€940
(€9150)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€295
(€1550)
€400
(€3150)
Spouwmuur€270
(€1625)
€530
(€2750)
€880
(€3500)
HR++ glas€220
(€1875)
€260
(€3650)
€390
(€4925)
isolatie steensel 5524

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Steensel?

Waarom mijn woning in Steensel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna lees je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eersel

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Steensel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eersel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eersel
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Steensel. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Steensel wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Steensel voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Steensel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen