Isolatie Knegsel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Knegsel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je uiteenlopende informatie over isolatie Knegsel. Je komt meer te weten over thema’s als dakisolatie en condensvorming. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-knegsel-5511

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de meest populaire acties om een woning in Knegsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Knegsel is goed te betalen (vanaf ongeveer € 970 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Knegsel kost doorgaans €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Je profiteert van pakweg €920 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verschillende rendabele oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Knegsel (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Knegsel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Knegsel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€795
(€7300)
€1180
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€295
(€2300)
€365
(€3100)
Spouwmuur€385
(€1575)
€460
(€2075)
€910
(€3675)
HR++ glas€200
(€2450)
€320
(€4275)
€385
(€4725)
isolatie knegsel 5511

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Knegsel?

Waarom mijn woning in Knegsel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Eersel

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Knegsel een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eersel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eersel
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Knegsel. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Knegsel wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Knegsel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Knegsel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen