Isolatie Vessem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vessem? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering als triple glas en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Vessem. Je komt meer te weten over zaken als bodemisolatie en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vessem-5512

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Maak je huis stiller
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de meest rendabele stappen om jouw woning in Vessem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vessem is aantrekkelijk beginnend bij € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €230 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Vessem kost je zo’n €4800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11700. Dit levert op pakweg €860 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Vessem (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Woning Vessem isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Vessem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€855
(€5100)
€1190
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€290
(€2500)
€360
(€3600)
Spouwmuur€330
(€1225)
€470
(€2450)
€810
(€3000)
HR++ glas€240
(€2550)
€315
(€3050)
€360
(€4500)
isolatie vessem 5512

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Vessem?

Waarom mijn woning in Vessem isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €330 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eersel

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Vessem een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.eersel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eersel
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Vessem. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Vessem wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vessem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Vessem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen