Isolatie Wintelre

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wintelre? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Wintelre. We bespreken zaken als isolerende raamfolie en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wintelre-5513

 • Een structureel lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Verantwoorde investering
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Wintelre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wintelre kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wintelre kost +/- €4500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het rendement is pakweg €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wintelre (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een energiezuinige gemeenschap? Woning Wintelre isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wintelre. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€585
(€5700)
€1180
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€175
(€2450)
€315
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1550)
€720
(€2625)
€800
(€3475)
HR++ glas€205
(€2250)
€260
(€3400)
€400
(€4850)
isolatie wintelre 5513

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wintelre?

Waarom mijn woning in Wintelre isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100 en geeft een besparing van €285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hubo, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Eersel

Via een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wintelre een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eersel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Eersel
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wintelre. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wintelre wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wintelre voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Wintelre. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen