Isolatie Veldhoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Veldhoven? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Veldhoven. We staan stil bij topics als de gevel isoleren en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-veldhoven-5501

 • Flinke besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Groene investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5501
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Veldhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Veldhoven is goed te betalen (plusminus € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1875 en de winst ligt rond de €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Veldhoven kost zo’n €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het voordeel is om en nabij €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog een aantal alternatieve opties. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Veldhoven (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Veldhoven isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 (jaarlijks). Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Veldhoven. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€665
(€6300)
€960
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€285
(€1550)
€310
(€3400)
Spouwmuur€285
(€1575)
€720
(€1950)
€865
(€3625)
HR++ glas€190
(€2800)
€290
(€3425)
€375
(€4950)
isolatie veldhoven 5501

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Veldhoven?

Waarom mijn woning in Veldhoven isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat bespaart tot €315 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide acties als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veldhoven

Via subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Veldhoven een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veldhoven.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veldhoven
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Veldhoven. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Veldhoven wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Veldhoven voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Veldhoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen