Isolatie Duizel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Duizel? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Duizel. Je kunt denken aan onderwerpen als de binnengevel isoleren en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-duizel-5525

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de meest populaire toepassingen om je woning in Duizel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Duizel is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 910 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1750 en de besparing loopt op tot €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Duizel kost gemiddeld €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1190. De potentiële besparing ligt op €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Je profiteert van pakweg €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er verschillende vaak toegepaste vormen. Hieronder benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Duizel (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een energiebewuste wereld? Woning Duizel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. Dat is dus al gauw €825 op jaarbasis. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Duizel. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€815
(€6650)
€1170
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€245
(€2500)
€330
(€2700)
Spouwmuur€220
(€1525)
€430
(€2025)
€935
(€3100)
HR++ glas€235
(€2425)
€305
(€3050)
€370
(€4950)
isolatie duizel 5525

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Duizel?

Waarom mijn woning in Duizel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eersel

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Duizel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.eersel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eersel
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Duizel. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Duizel wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Duizel voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Duizel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen