Isolatie Drimmelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Drimmelen? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van de vliering en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je belangrijke informatie over isolatie Drimmelen. Denk aan topics als triple glas en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-drimmelen-4924

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest interessante manieren om jouw woning in Drimmelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Drimmelen is goedkoop (al vanaf +/- € 840 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Drimmelen kost plusminus €5800. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1070. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van om en nabij €960, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Drimmelen (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Drimmelen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. Dat komt neer op €875 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Drimmelen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€805
(€4600)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€210
(€2500)
€310
(€3600)
Spouwmuur€240
(€1200)
€570
(€2025)
€825
(€3550)
HR++ glas€250
(€2150)
€310
(€3575)
€405
(€5150)
isolatie drimmelen 4924

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Drimmelen?

Waarom mijn woning in Drimmelen isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drimmelen

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Drimmelen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.drimmelen.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drimmelen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Drimmelen. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Drimmelen wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Drimmelen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Drimmelen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen