Isolatie Hooge Zwaluwe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hooge Zwaluwe? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals isolatie van de binnengevel of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Hooge Zwaluwe. Je leest uitvoerig over vraagstukken over kieren dichten en subsidie Isolatie februari 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hooge-zwaluwe-4927

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Reductie geluid
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Hooge Zwaluwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hooge Zwaluwe is interessant (ongeveer € 920 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €230, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hooge Zwaluwe kost plusminus €5250. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12200. Daarmee bespaar je circa €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we nog een aantal vaak toegepaste vormen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hooge Zwaluwe (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Hooge Zwaluwe isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Hieronder check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hooge Zwaluwe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€675
(€5000)
€1090
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€275
(€2100)
€360
(€3500)
Spouwmuur€190
(€1100)
€570
(€2575)
€785
(€3425)
HR++ glas€230
(€2025)
€320
(€3250)
€405
(€4575)
isolatie hooge-zwaluwe 4927

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hooge Zwaluwe?

Waarom mijn woning in Hooge Zwaluwe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, dat betekent een winst van 255 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drimmelen

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Hooge Zwaluwe een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drimmelen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drimmelen
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hooge Zwaluwe. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hooge Zwaluwe wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Hooge Zwaluwe voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Hooge Zwaluwe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen