Isolatie Made

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Made? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties zoals spouwmuurisolatie of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Made. Je kunt denken aan onderwerpen als de kruipruimte isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-made-4921

 • Besparen op energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest rendabele acties om jullie woning in Made te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Made kan erg voordelig (plusminus € 800 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1975 en het bespaart circa €225 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Made kost plusminus €4900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. Het rendement is ong. €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Made (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een duurzame toekomst? Woning Made isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Made. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€655
(€5750)
€1080
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€295
(€1750)
€395
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1100)
€510
(€2325)
€935
(€3500)
HR++ glas€215
(€2225)
€275
(€3425)
€400
(€5100)
isolatie made 4921

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Made?

Waarom mijn woning in Made isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575, dat betekent een winst van 310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Praxis, Formido, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drimmelen

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de factuur krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Made een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.drimmelen.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Drimmelen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Made. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Made wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Made voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Made. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen