Isolatie Breda

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Breda? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen als de bodem isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Breda. We staan stil bij thema’s als kieren dichten en glaswol. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-breda-4801

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Stiller in de woning
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4801
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind je de interessantste stappen om jullie woning in Breda te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Breda is interessant (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1950 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Breda kost doorgaans €4700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Hiermee bespaar je circa €810 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er verschillende interessante alternatieven. Hieronder benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Breda (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Woning Breda isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Breda. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3100)
€805
(€6500)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€260
(€2650)
€390
(€3200)
Spouwmuur€365
(€775)
€660
(€2050)
€840
(€3225)
HR++ glas€250
(€2675)
€340
(€3275)
€425
(€4675)
isolatie breda 4801

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Breda?

Waarom mijn woning in Breda isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en dat bespaart tot €205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse projecten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder tref je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Breda

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Breda een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.breda.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Breda
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Breda. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Breda wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Breda voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Breda. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen