Isolatie Etten-Leur

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Etten-Leur? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Etten-Leur. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-etten-leur-4871

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Tevens geluidsisolatie
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4871
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk je de meest interessante methodes om jullie woning in Etten-Leur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Etten-Leur is goed te betalen (vanaf zo’n € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €215 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1850 en de winst ligt rond de €190 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Etten-Leur kost ongeveer €4650. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Het rendement is om en nabij €970 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we verschillende mogelijke opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Etten-Leur (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Etten-Leur isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat is dus al gauw €1150 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Etten-Leur. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€665
(€5650)
€1050
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€290
(€2050)
€330
(€3400)
Spouwmuur€220
(€1550)
€620
(€2100)
€825
(€3525)
HR++ glas€210
(€2650)
€300
(€3250)
€435
(€4700)
isolatie etten-leur 4871

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Etten-Leur?

Waarom mijn woning in Etten-Leur isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand check je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Formido, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Etten-Leur

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Etten-Leur een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.etten-leur.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Etten-Leur
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Etten-Leur. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Etten-Leur wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Etten-Leur voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Etten-Leur. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen