Isolatie Alphen-Chaam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Alphen-Chaam? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals de spouw isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Alphen-Chaam. We staan stil bij vraagstukken over tochtprofielen en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-alphen-chaam-4861

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Weinig last van geluid
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Alphen-Chaam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Alphen-Chaam kan zeer goedkoop (vanaf € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1600 en je bespaart al snel €200 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Alphen-Chaam kost doorgaans €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Daarmee bespaar je om en nabij €870 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende mogelijke vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Alphen-Chaam (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Alphen-Chaam isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Alphen-Chaam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€835
(€6750)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€285
(€2600)
€315
(€2800)
Spouwmuur€355
(€900)
€550
(€2700)
€920
(€3350)
HR++ glas€195
(€2575)
€295
(€3525)
€450
(€5350)
isolatie alphen-chaam 4861

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Alphen-Chaam?

Waarom mijn woning in Alphen-Chaam isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen-Chaam

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Alphen-Chaam een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.alphen-chaam.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Alphen-Chaam
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Alphen-Chaam. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Alphen-Chaam wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Alphen-Chaam voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Alphen-Chaam. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen